Natuurlijk is douchen goed voor de hygiëne, alleen dit is een ander verhaal wanneer je dit te vaak doet. Dan was je zelfs je bacteriën weg die je nodig hebt voor een goed immuunsysteem. Ook brengt niet te vaak of te lang douchen diverse voordelen met zich mee. In eerste instantie is dit voordeliger voor het waterverbruik. Tegenwoordig is gas en energie ook allemaal enorm duur geworden en is het handig ook voor de planeer om hierop te besparen. Wij geven nog andere redenen voor vrouwen waarom het verstandig is om niet te lang en te vaak te gaan douchen,

Het werkt vooral tegen je

In principe heb je een normale vagina, alleen als je die te vaak wast en scheert dan kun je juist klachten ervaren die je normaal gesproken niet ervaart. De vagina kan eerder en sterker gaan ruiken, je hebt grotere kans op infecties. Laat staan als je een oud scheermesje hebt en daardoor wordt ook een haar zakje ontstoken. Dit wil je natuurlijk niet hebben en daarom is het belangrijk om te douchen met maten.

Haren komen sterker, dikker en sneller terug

Wanneer je denkt slim te doen door jezelf elke dag te scheren, dat is niet zo. De haartjes komen eerder en donkerder terug dan je zou willen. We zouden in eerste adviseren om bij vrouwen die er in principe geen last van hebben, dat zij hun bovenbenen niet scheren. Hier is meestal sprake van blond donshaar en als je dit dan scheert, dan komen er dikkere haren voor terug. Dat wil je niet.

In het kort

Kortom het brengt vooral veel nadelen met zich mee door je elke dag te wassen en te scheren. Je krijgt geurtjes op plekken die je anders niet zou krijgen en je haren komen drie keer sneller en donkerder terug dan dat je zou willen.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *