In het huidige klimaat is het iedereen inmiddels wel duidelijk dat we beter ons best moeten doen voor het milieu. Alhoewel het vaak lijkt alsof je als individu nauwelijks een impact kan hebben op het klimaat, alle beetjes helpen! De meest logische stap zou natuurlijk zijn om minder te gaan reizen, maar misschien is het goed om te kijken wat er gedaan kan worden tijdens het reizen zelf.

Wat is milieubewust reizen?

Milieubewust reizen gaat voornamelijk over de beste beslissingen maken tijdens de reis zelf. Om dit goed te kunnen beoefenen is het allereerst belangrijk om te begrijpen waar dit goed voor is en wat het inhoudt. Milieubewust reizen kan bestaan uit het helpen van kleine en lokale bedrijven en culturen. Maar er moet ook gedacht worden aan zo min mogelijk sporen achterlaten en geen acties uitvoeren die een negatieve impact hebben op de lokale flora en fauna. Deze manier van reizen wordt steeds belangrijker, aangezien er steeds meer mensen die (vaker) gaan reizen. Hoe groter deze getallen worden, hoe meer negatieve invloed mensen uitoefenen op de planeet. Wel is het goed om te onthouden dat reizen ook goed is voor de mens. Het zorgt voor meer bewustwording over verschillende culturen en helpt arme gebieden zelfs economisch door de groei in toerisme.

Hoe reis je milieubewust?

Milieubewust reizen kan al beginnen tijdens het inpakken van je koffer. Door goed na te denken over wat je allemaal meeneemt, en waarom, help je al jouw koolstofafdruk te verminderen. Het is bijvoorbeeld goed om zoveel mogelijk producten mee te nemen die je kunt hergebruiken. Het meenemen van een herbruikbaar rietje en een herbruikbare drinkbeker kan al heel veel plastic afval schelen tijdens de reis. Hiernaast is het een goed idee om onderzoek te doen naar welke vliegmaatschappij het meest doet voor het milieu, of de trein te pakken wanneer dit kan. Door op deze kleine dingen te letten kun je met een iets geruster hart de wereld blijven ontdekken.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *