Één van de beste manieren om jezelf te leren kennen is door alleen op reis te gaan. Niet alleen dit, maar het is ook een goede manier om gelijkgestemde nieuwe mensen te leren kennen. Mensen die veel van de wereld hebben gezien zijn vaak nieuwsgierig en open-minded, en staan open voor nieuwe ervaringen. Het kan alleen erg lastig zijn om deze mensen te ontmoeten als je niet de juiste manieren of plekken kent.

Denk goed na over je verblijf

Het is slim om te verblijven op een locatie waarvan je weet dat er ook veel andere reizigers verblijven of langskomen. Denk bijvoorbeeld aan een hostel. Een hostel biedt vaak veel algemene ruimtes om een gesprek te beginnen, spelletjes te doen, of een drankje te drinken met vreemden. Aangezien beide partijen bezig zijn met het maken van een reis, is het makkelijk om een gesprek aan te gaan. Vraag bijvoorbeeld waar ze al zijn geweest, of waar ze nog naar toe gaan. Ook kan het handig zijn om in een nieuwe stad te verblijven waar je in ieder geval al één iemand kent. Zo kun je via hen de beste plekken en mensen ontdekken!

Ga op excursies

Op bijna alle vakantiebestemmingen, zeker plekken die bekend staan om soloreizigers, zijn er veel excursies te volgen. Zo kun je je bijvoorbeeld inschrijven voor een tour door de omgeving, per boot of misschien zelfs op de scooter. Iedereen die mee gaat op tour komt ook niet uit de buurt. Zo heb je meteen iets gemeen om over te praten. Barhoppen is ook een mogelijke excursie. Na een drankje is contact leggen vaak een stuk makkelijker, en op deze manier ontdek je ook meteen de beste uitgaansplekken. Je hoeft ook niet altijd zelf het gesprek te beginnen. Veel tour guides weten precies hoe ze voor een goede sfeer in de groep moeten zorgen.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *