Het is altijd belangrijk om veilig te reizen en te bedenken wat dit precies inhoudt. Er staan online veel blogs over ‘veilige’ vakantiebestemmingen en ‘veilig’ reizen. Om dit goed te kunnen overwegen moet eerst duidelijk zijn wat de term ‘veilig’ nu precies betekent. Veel mensen verwarren veiligheid namelijk onterecht met comfortabel. Dat een bepaalde stad als relatief veilig wordt gezien, betekent niet dat er niks kan gebeuren. Het blijft dus altijd belangrijk om je bewust te zijn van je omgeving en de mensen hierin.

Wat betekent veiligheid eigenlijk?

Wat houdt het precies is om veilig te zijn? Betekent dit dat je je volledig op je gemak voelt? Betekent dit dat je in een omgeving bent waar weinig misdaad plaatsvindt? Betekent dit dat je niet na wordt geroepen op straat? Of betekent dit gewoon dat je niet overal op je hoede hoeft te zijn? Veiligheid kan worden gedefinieerd op verschillende manieren en verschillende culturen gaan hier invloed op hebben. Het is belangrijk om hier van op de hoogte te blijven. Ga altijd bij jezelf na waarom je je onveilig zou kunnen voelen. Ben je echt in een gevaarlijke situatie terecht gekomen? Of voel je je gewoon oncomfortabel omdat je iets nieuws meemaakt op een plek waar je nog nooit bent geweest.

Verschillen tussen culturen

De definitie van veiligheid is belangrijk om vast te stellen om te kijken waarom je je onveilig zou kunnen voelen. Dit hangt af van waar je bent, met wie je bent, hoe je eruit ziet, en waar je vandaan komt. Als westerse vrouw zou het bijvoorbeeld zo kunnen zijn dat je in andere delen van de wereld op een andere manier behandeld wordt dan je gewend bent. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat wanneer je reist naar een land in het Midden-Oosten, je als vrouw niet persoonlijk wordt aangesproken maar alle communicatie via een andere man moet lopen. Dit heeft niets met veiligheid te maken, maar simpelweg met verschillende normen en waarden.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *