Bohemian interieur: Het ultieme interieur voor iemand die van reizen houdt

Als je graag reist dan past een bohemian interieur helemaal bij jou. Alle souvenirs van je verre reizen passen geweldig in deze interieur stijl. Deze interieurstijl komt bij de Bohemians vandaan, de levensstijl van de Franse culturele elite in Parijs aan het eind van de 19e eeuw. Deze schrijvers, dichters, kunstenaars en filosofen hechten veel waarde aan vrijheid, zelfexpressie en creativiteit. Door hun vrije levensstijl werden ze vergeleken met de zigeuners uit de Tsjechische streek Bohemen, vandaar dat ze de naam Bohemians kregen.

Wat typeert de bohemian interieurstijl?

De bohemian interieurstijl typeert zich door een veelheid aan kleuren, dessins en natuurlijke materialen als hout, rotan en aardewerk. Deze interieurstijl doet een beetje exotisch aan met een vleugje avontuur en mysterie, precies zoals het voelt wanneer je te gast bent in een vreemd land, met vreemde gebruiken en geuren. Een bohemian interieur is vooral een uiting van zelfexpressie. Jouw persoonlijke smaak en creativiteit is de enige leidraad die je volgt, want alles kan en alles mag met deze stijl. Je combineert nieuwe accessoires en raamdecoraties met vintage erfstukken en meubels. Al je souvenirs van je verre reizen passen dus perfect in deze interieurstijl, want die vertellen een deel van jouw verhaal. 

Tips voor de inrichting van een slaapkamer in Bohemian stijl

Een slaapkamer in Bohemian stijl voert je in je dromen weer terug naar alle verre reisbestemmingen. In je slaapkamer geef je de meest persoonlijke souvenirs een plekje, die je combineert met dat kastje wat je hebt geërfd van je oma en een mooi vloerkleed wat je op de bazaar in Marrakesh hebt gekocht. Om goed te kunnen slapen en te dromen over nieuwe reizen is het belangrijk dat je kamer lekker donker en koel is. Kies dan bijvoorbeeld een duo rolgordijn, een sfeervolle raamdecoratie die je associeert met hotels in exotische oorden. Een duo rolgordijn is verduisterend, want de twee lagen stof waaruit deze raamdecoratie bestaat kun je afzonderlijk bedienen. Hierdoor kun je kamer helemaal donker maken zodat je kunt slapen als een roos. Neem dus de vrijheid om al je ideeën voor de slaapkamer te realiseren, en droom over je volgende reis naar een exotisch oord.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *