Als organisator van singlereizen voor jongeren merken we vaak dat het boeken van een singlereis toch echt even een drempel is die je over moet. Vooroordelen, maar ook de spanning om alleen op vakantie te gaan, spelen een grote rol bij het beslissen of een singlereis iets voor jou is.

Het is natuurlijk ook maar net wat voor naam je het beestje geeft. Een singlereis is niets meer dan een groepsreis waar toevallig veel mensen solo geboekt hebben. Niet meer en niet minder. Het is in veel opzichten een ideale manier om mensen te leren kennen en buiten je comfort zone te gaan.

Alleen op vakantie – spannend maar vooral leuk!

Het allergrootste voordeel van het boeken van singlereizen is misschien wel dat je je aansluit bij een groep gelijkgestemden. Je hebt immers allemaal, los van elkaar dezelfde reis uitgekozen. In tegenstelling tot vakanties met vrienden of je familie, hoef je geen compromis te sluiten. Je kiest gewoon de rondreis of vakantie die echt bij jou past als persoon. En het leuke? Alle andere mensen hebben precies dezelfde gedachte gehad!

Spannend? Ja, zeker! Je aansluiten bij een single reis, waar je nog niemand kent, is spannend. In de praktijk valt het eigenlijk altijd wel mee. Doordat je vooraf kennis kunt maken met je reisgenoten hoef je je alleen maar even je telefoonnummer in te vullen en mee te doen aan het gesprek met je medereizigers.

Singlereizen voor uitsluitend 18-32 jaar

Natuurlijk: iemand van 18 heeft in veel opzichten een ander leven dan iemand van 30. En we snappen ook dat iemand van begin twintig misschien niet hetzelfde leeft als iemand van eind twintig. Wat je wel kunt zeggen, is dat je op reis gaat met andere jonge mensen. Dat betekent dat je reisprogramma ook afgestemd is op actieve, avontuurlijk ingestelde mensen die wat willen beleven tijdens de vakantie.

Staar je dus niet blind op een getal als leeftijd alleen. Wat veel belangrijker is, is dat je veel avontuurlijker dingen kunt doen met een groep mensen tussen de 18 en 32 dan dat je kunt doen met groepen waar alle leeftijden welkom zijn.

Single groepsreizen

Of je het nu een singlereis of een groepsreis noemt, het idee is hetzelfde. Je reist met een groep mensen waar een groot deel solo reist. Door samen een vakantie te beleven ontstaan er eigenlijk altijd vriendschappen. Logisch ook, want alleen al door dezelfde reis te kiezen heb je iets met elkaar gemeen.

Waar naartoe alleen op vakantie?

De mogelijkheden zijn eindeloos. Van een natuurrondreis in Canada, Ierland of de tropische regenwouden van Costa Rica, tot avontuurlijke reizen naar bijvoorbeeld Ecuador of de Balkan-landen. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om uit te kiezen. Door je aan te sluiten bij een singlereis hoef je alleen maar af te wachten tot je je inloggegevens ontvangt en op pad te gaan.

Een aantal populaire bestemmingen voor singles zijn:

  • Ierland. Een rondreis-bestemming voor liefhebbers van wandelingen en natuur, maar die ook interesse hebben in de cultuur en niet per se heel ver weg hoeven tijdens een vakantie.
  • Singlereizen Costa Rica – een reisbestemming die altijd populair is en eigenlijk altijd voldoende deelnemers heeft is het tropische en afwisselende Costa Rica. Een echt vakantieland met mooie stranden, vulkanen, bergen en jungle.
  • Colombia – een bestemming die zich perfect leent voor een georganiseerde rondreis. Hoewel je prima zelfstandig door Colombia kunt reizen, is het een land waar het ook wel prettig is als alles voor je geregeld is en je de highlights samen met je reisgenoten bezoekt.
  • Sri Lanka – Sri Lanka is Azie in het klein. Behalve prachtige natuur, heeft Sri Lanka een heel eigen cultuur en geschiedenis. Het is een ideaal rondreis-land, waar je in een paar weken tijd uiteenlopende dingen kunt zien en beleven. Altijd populair dus!
  • Griekenland – een land dat bekend staat als vakantieland natuurlijk, maar veel meer te bieden heeft dan alleen zon, zee en strand. Met twee verschillende rondreizen ontdek je de mooiste plekken van Griekenland tijdens een vakantie met inbegrepen excursies.

Een single reis beleef je samen

Het allerleukste aan het boeken van een singlereis is dat je echt samen met je toekomstige reisgenoten op vakantie gaat. Samen dingen beleven zorgt ervoor dat je een onderling hechte band op kunt bouwen en elkaar ook echt een beetje leert kennen. In de praktijk zul je zien dat je met de meeste mensen prima op kunt schieten. Natuurlijk kan er altijd iemand in je groep zitten met wie het minder klikt, maar dat gebeurt gelukkig maar zelden.

Waarom niet?

Alleen op vakantie gaan of een rondreis boeken zonder dat je mensen kent is misschien even spannend, maar je hebt wel de keus om exact de reis te boeken die bij jou past. Je hoeft geen rekening te houden met wensen van je vrienden of het budget van je vrienden, maar kiest gewoon echt zelf wat je wilt doen. We raden je aan om een reis uit te zoeken die zo dicht mogelijk bij je persoonlijkheid past. Als je de beschrijving van de reis leest moet je denken: “ja, dit wil ik!”.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *