Op reis gaan kan vaak heel erg duur zijn. Hierdoor laten veel mensen reizen al snel links liggen. Dit is ontzettend zonde aangezien er heel veel prachtige plekken zijn op de wereld om te bezoeken. Goed plannen en belangrijke dingen van te voren regelen kan heel veel kosten schelen! Op deze manier kan iedereen op reis, zelfs starters en studenten.

De juiste locatie is alles

Er komt heel veel kijken bij het kiezen van de juiste locatie. Veel mensen maken de fout de locatie te bepalen aan de hand van vluchtprijzen. Door een goedkope vlucht te kiezen kan het zomaar zijn dat je uiteindelijk toch duurder uit bent. Hierdoor is het belangrijk om eerst de rest van de kosten te bekijken voordat je een vlucht boekt. Met honderd euro in West-Europa kom je niet heel ver, ook al reis je hier wel redelijk voordelig naar af. Maar in Zuid-Oost Azië kan het zomaar zijn dat je voor honderd euro meer dan een week kan rondkomen. Het is dus erg belangrijk om naar het hele plaatje te kijken voor je bepaalt waar je naartoe wilt op vakantie.

Slim geld besparen

Er zijn meerdere manieren waardoor je tijdens je reis extra geld kunt besparen. Zo kun je onderweg bijvoorbeeld vrijwilligerswerk doen om accommodatiekosten te minderen. Er zijn over de hele wereld plekken waar je voor een korte tijd kunt werken om zo te betalen voor een slaapplaats of vervoer en eten. Kijk bijvoorbeeld of je een week bij een jeugdhostel kunt werken om daar gratis te mogen verblijven! Verder kunnen studenten bijna overal gebruik maken van een studentenkorting. Vaak kun je op vertoon van een studentenpas grote kortingen krijgen op openbaar vervoer. Niet alleen in Nederland, maar dus ook in het buitenland. Er zijn soms zelfs mogelijkheden tot grote kortingen op vluchten bij het tonen van zo’n pas. Check dus altijd of je studentenkorting kunt krijgen voor je een betaling afrondt!

 

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *