Zit je er aan te denken om te gaan kamperen in Spanje, maar heb je nog geen idee waar je precies naar toe wilt? Daar gaan we je op deze pagina bij helpen. Sowieso is kamperen in Spanje een super leuk idee en er zijn veel mooie plekken waar je kunt genieten van een welverdiende vakantie. Hieronder tref je onze tips.

Costa Brava

Strandliefhebbers opgelet, want de Costa Brava is een van de beste plekken om te bezoeken als je van strand en kamperen houdt. Hier geniet je van vele zonuren, mooie zandstranden en de heerlijke vakantiesfeer. Bovendien er veel gezellige badplaatsen te vinden zoals Lloret de Mar en Blanes. Lijkt het je iets om hier naar toe te gaan? Neem dan eens een kijkje in dit overzicht met camping Costa Brava aan zee.

Regio Valencia

Een andere leuke plek om te kamperen in Spanje is de regio rond Valencia. Sowieso is Valencia zelf een interessante stad om te bezoeken en in de omgeving tref je veel mooie campings. Als je iets meer het binnenland in trekt geniet je van een mooi verblijf in de bergen, terwijl de zee op een kwartiertje rijden ligt. Zo geniet je van de natuur, maar kun je tijdens een warme zomerdag toch gewoon het strand op zoeken. 

Cabo de Gata

Ben je een echte natuurliefhebber? Dan is de Nationaal Park Cabo de Gata echt iets voor jou. Dit park ligt in het zuidoosten van Spanje en is een schitterend gebied om te kamperen. Zo kun je er prachtige wandelingen maken, snorkelen en helemaal tot rust komen. Deze regio is namelijk een stuk minder toeristisch dan de Spaanse costa’s, maar minstens net zo mooi. Wel kan het lastig zijn om hier een geschikte camping te vinden, aangezien deze soms snel volgeboekt zijn. Wellicht dat je iets kunt vinden in deze lijst camping Spanje aan zee.

Tarifa

Helemaal in het zuidelijkste puntje van Spanje ligt het gezellige stadje Tarifa. Hier schijnt veelal de zon en is een leuke plek om te kamperen in Spanje. En het leuke is: vanuit hier kun je ook een uitstapje maken naar Marokko. Pak simpelweg de boot en je beland in een compleet andere wereld! Daarnaast hangt er in Tarifa een hele gezellige sfeer en zijn er veel tapas restaurants te vinden.

Wild kamperen in Spanje

Wat je ook nog kunt doen, is er niet voor kiezen om op een camping te staan. Als je een busje of camper hebt zijn er heel veel plek waar je wild mag kamperen. Zo bespaar je enorm op de kosten en kun je dat geld gebruiken om andere leuke dingen te doen. Houd er overigens wel rekening mee dat je niet altijd op de mooiste plekken beland, maar het ook voor kan komen dat je op een gigantisch camperpark terecht komt.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *