Staat er binnenkort een mooie vakantie op het programma en wil je misschien een gave vakantie video in elkaar knutselen? Wat een leuk idee! Als je mooie dronebeelden hebt gemaakt tijdens de vakantie is het natuurlijk doodzonde om daar helemaal niets mee te doen. Daarom delen we op deze pagina een aantal fijne tips hoe je vakantie video’s kunt maken met een drone. 

Drone video’s maken van je vakantie

Tijdens een vakantie is de kans groot dat je op mooie bestemming komt, waar je normaliter niet zo vaak te vinden bent. Bijvoorbeeld op goudgele stranden van Sardinië of de bergen in de Pyreneeën. Waar je ook naar toe gaat: een mooie aftermovie van je vakantie is een leuke herinnering op een gezellige tijd! Maar hoe maak je een vakantie video met een drone? Check snel onderstaande tips!

Vliegen, vliegen en nog eens vliegen

Om een mooie drone video te maken van je vakantie is het allereerst fijn als je voldoende materiaal hebt bij terugkomst. Het zou zonde zijn als je bepaalde shots mist, want je bent immers niet zomaar weer op bestemming. Zorg er dus voor dat je genoeg vlieguurtjes doormaakt. Wel is het handig om enigszins een plan te hebben voordat je de drone opstijgt. Hiermee voorkom je batterij gebruik en een overvolle geheugenkaart. 

Kies goede muziek

Naast het maken van toffe dronebeelden is er een andere belangrijke factoor voor het maken van video’s, namelijk: muziek! Muziek zorgt voor een bepaalde emotie en beleving en kan dus veel toevoegen aan het eindresultaat. Wil je gratis gebruik maken van muziek? Neem dan een kijkje op websites zoals Bensound.com en Youtube Music Library. Hier kun je gratis en rechtenvrije muziek downloaden, zonder je zorgen te hoeven maken over copyright claims. 

Gebruik videobewerkingsprogramma Davinci Resolve

Heb je nog geen ervaring met videobewerking en zoek je nog een fijn programma om in te werken? Dan is Davinci Resolve absoluut een aanrader! En het leuke is: dit programma is nog gratis ook! Er is wel een betaalde versie, maar zeker als je een beginner bent kun je het prima af met de gratis versie. Daarnaast is Davinci Resolve gemakkelijk te gebruiken en begrijpelijk. Vind je het toch te lastig? Dan kun je ook je drone foto’s bewerken en afdrukken

Waar ga jij een drone vakantie video van maken?

Hopelijk heb je door de genoemde tips wat inspiratie op gedaan om een mooie drone video te maken van je vakantie. Welke bestemming ga jij bezoeken? We kijken uit naar je video! 

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *