Veel bureaus bieden linkbuilding pakketten aan, wat een essentiële off-page SEO-strategie is die moet worden geïmplementeerd om bovenaan in Google te komen. Linkbuilding verwijst naar elke activiteit waarbij links van andere websites worden verkregen die naar je eigen website verwijzen. Een van de belangrijkste aspecten waarmee Google rekening houdt bij het bepalen van de positie van een website voor zoekmachineoptimalisatie, is het aantal backlinks dat deze heeft. Backlinks van hoge kwaliteit zijn backlinks die afkomstig zijn van andere websites die betrouwbaar en relevant zijn en een constant verkeersvolume hebben. Zelfs als er maar één backlink van goede kwaliteit is, zal deze nog steeds beter presteren dan honderd willekeurige backlinks van dubieuze websites. Het vinden van backlinks van hoge kwaliteit moet de primaire focus zijn van de linkbuilding activiteiten die je uitvoert om het beste resultaat te krijgen.

Houd je aan de regels van zoekmachines

Je moet je ervan bewust zijn dat het proces van linkbuilding niet willekeurig moet gebeuren. Elke website-eigenaar moet zich houden aan een reeks normen en richtlijnen van zoekmachines. Als je de regels overtreedt, zullen zoekmachines zoals Google je website onmiddellijk verwijderen uit de resultaten van de zoekopdrachten. Straf bestaat uit het volledig uitsluiten van de website van de lijst met websites die worden geretourneerd door zoekopdrachten voor een onbepaalde tijdsduur. Je kunt dit probleem oplossen door al die backlinks met een slechte kwaliteit volledig van je website te laten verwijderen. Dat betekent dat je website aan niemand wordt getoond totdat je links van slechte kwaliteit verwijdert. Als je wilt voorkomen dat je dit onbedoeld doet, neem dan contact op met een linkbuilding bureau om je te helpen.

Gebruik geen illegale manieren om links te bouwen

Dit is de slechtst denkbare verbindingsmethode en je moet er zo ver mogelijk vanaf blijven. Het wordt als onethisch beschouwd omdat het misleiden van Google typisch het doel is van het bouwen van links op deze manier. Mensen doen dit zodat de inhoud op hun website de indruk wekt dat deze valide en belangrijk is. De realiteit is echter verre van dat. Backlinks zoals gekochte backlinks, spammen in opmerkingen van andere mensen door je websitelink in te voeren en spammen van de link van je website in online forums zijn allemaal voorbeelden van deze vorm van backlink. Het is duidelijk dat het in de praktijk brengen van deze strategie van linkontwikkeling helemaal niet moeilijk is. Het mag dan ook geen verrassing heten dat een aanzienlijk aantal mensen deze praktijk blijft beoefenen in de hoop sneller hogere prestatieniveaus te bereiken.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *