Een Tanzania safari is een fantastische ervaring waar je geen genoeg van kunt krijgen. Het is ook niet zoals elke andere vakantie, dus het is essentieel om te weten wat je kunt verwachten tijdens je eerste safari. De hoofdredenen om op safari te gaan is meestal om nieuwe en wilde dieren te zien. Je kunt ook veel dingen verwachten die anders zijn dan je gebruikelijke vakantie naar het strand of naar andere bestemmingen.

Je komt dicht bij dieren

Een Afrika Safari is erg leuk om te doen. Je zit in een open auto waarmee je door de natuur rijdt en wilde dieren kunt zien. Ze lopen soms zo dicht bij je auto dat je ze kunt aanraken. Je moet echter voorzichtig zijn met welke dieren je kan aanraken en welke niet. Als je niet zeker weet welke dieren je kunt aanraken of benaderen, kun je beter wachten op het signaal en de instructies van je gids. Het wordt altijd aangeraden om rustig en kalm te blijven als de wilde dieren dichtbij de auto komen. Op deze manier voorkom je dat je ze irriteert. Als je ’s nachts terugkeert, kan de jungle pikdonker zijn. Als je met een groep reist, is het beter om dicht bij hen te blijven om te voorkomen dat je verdwaalt. Verschillende safari hotels accepteren geen kinderen onder een bepaalde leeftijd op wildlife safari’s. Dit is ook iets waar je rekening mee moet houden, vooral als je van plan bent om je kinderen mee te nemen.

Safari gidsen zijn waardevol

Safari gidsen, game rangers of veldgidsen,hebben doorgaans veel expertise en kunnen je de meest verbazingwekkende verhalen vertellen over hun ervaringen met dieren in het wild. Je kunt ze alles vragen over het safari avontuur en over de dieren om je heen. Wees niet bang om vragen van hen te stellen, je kunt er veel nieuwe dingen van leren.

Je zult niet altijd alle dieren zien

Op bepaalde dagen zie je misschien alle grote dieren zoals giraffen en neushoorns, maar op sommige dagen vind je gewoon vogels en andere dieren. De reden hiervoor is dat de dieren in het wild rondlopen en niet altijd op dezelfde plaats zijn. Toch hebben deze wilde dieren vaak bepaalde gebieden waar ze verblijven, en safari gidsen weten deze maar al te goed te vinden. Met een beetje geluk zie je de Big 5 op dezelfde dag. Dit is de leeuw, luipaard, neushoorn, olifant en de buffel.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *