Oaked is een periode van fermentatie in een vat of rijping in een witte wijnvat. De rijpheid van eikenhout wordt vaak geassocieerd met bakkruiden, geroosterde karamel, vanille of butterscotch-smaken. Mineraliteit, aan de andere kant, is een complexe zin om te definiëren. Het kan af en toe worden gedetecteerd in de geur van wijn. Bijvoorbeeld een Moezel Riesling, die typisch ruikt naar op leisteen gebaseerde klei waarin de druiven worden verbouwd. Mineraliteit wordt ook het meest typisch gevoeld in de richting van de conclusie van de wijn. Lang na de eerste smaak blijven de aardse aroma’s van vochtig asfalt, stenen en cement stenen op de mond.

Witte wijn voor op vakantie

Ondanks dat het over het algemeen iets minder de voorkeur heeft, heeft witte wijn de inherente bonus om mooi te combineren met seizoensvlees, waaronder ham, het beroemde zeevruchten banket op kerstavond en kalkoen gans. Het wordt koud geserveerd en is veel drinkbaarder en dorstlessend dan rood. Wijn maken is ook een uitstekende optie om het feest te verwarmen. Bovendien zullen uw gasten het waarderen, waardoor ze de moeite besparen om naar de flessenwinkel te gaan om een ​​bepaalde wijn te halen.

Koop meer dan je denkt nodig te hebben

Wat is erger dan niet genoeg zoete witte wijn hebben tijdens een feestje, dus laat dat niet gebeuren. Houd in het algemeen rekening met 1,5 glas wijn per gast tijdens de eerste uren van een feest en een half glas voor elk volgend uur. Het is ook essentieel om rekening te houden met het tijdstip van de dag, vooral ’s nachts, wat meestal betekent dat u meer gaat drinken. Probeer indien mogelijk per doos te kopen, aangezien de meeste winkels kortingen geven van 15% tot 20%. Immers, wie heeft er ooit geprotesteerd over overgebleven wijn? Als het een wijn is die je lekker vindt, zou je er een paar bij de hand kunnen houden voor onverwachte uitnodigingen voor een familiediner en die gelegenheden waarbij je een cadeau bent vergeten in te pakken.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *